Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
19-02-2020
18:00 - 22:00

Locatie
Eliëzer- en Obadjaschool

Categorieën


SYMPOSIUM 2020 – WAAR STA JIJ VOOR?

Waarom ga je niet mee naar de bios? Wat geloof jij eigenlijk? Jezus is toch liefde? Jij gelooft toch dat God alles bestuurt, waarom gebeurt dit dan?
Allemaal vragen die je zou kunnen krijgen van medestudenten. Hoe zou jij reageren?
Het Symposium 2020 gaat in op dit soort vragen. Het doel is dat we met elkaar, als christenstudenten na gaan denken over waar wij nu voor staan in onze huidige maatschappij. Dat gaan we doen door drie workshopsrondes te volgen waarin we samen na gaan denken over vraagstukken die te maken hebben met ons christelijk geloof. Dat zijn de volgende workshops:
  1. In gesprek met reformatorische medestudenten
  2. In gesprek met evangelische medestudenten
  3. In gesprek met seculiere medestudenten

Deze workshops zijn ingedeeld op basis van de verschillende achtergronden van medestudenten. Ze hebben immers alle drie een ander referentiekader (qua geloof) en stellen andere vragen.

In de workshops gaan we als studenten aan de hand van stellingen, casuïstiek en vragen met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen die je in relatie met deze verschillende medestudenten tegen kan komen. Zo kunnen we ons voorbereiden op dergelijke situaties, van elkaar leren en kijken of we weten (te verwoorden) waar we nu echt voor staan.

Dus wil jij je verdiepen in waar je nou echt voor staat? Wil je je voorbereiden op mogelijk lastige situaties en wil je daar met medechristenstudenten over nadenken? Kom dan naar het Symposium 2020 en meld je aan via de onderstaande link!

 

PRAKTISCHE INFORMATIE EN AANMELDEN

Datum: D.V. dinsdag 19 februari 2020.
Locatie
: de Eliëzer- en Obadjaschool in Zwolle (Hasselterdijk 33).
Maaltijd: GRATIS  – Chinees
MeenemenBijbel met kanttekeningen! (evt. Bijbel met uitleg)

Programma van de avond:
18:00 – 19:00 | Maaltijd
19:30 – 19.45 | Opening
19.45 – 20.15 | Workshopronde 1
20:15 – 20:45 | Workshopronde 2
20:45 – 21:15 | Pauze
21:15 – 21:45 | Workshopronde 3
21:45 – 22:00 | Plenair bespreken van eventuele vragen & sluiting

Meld je aan via deze link!  https://forms.gle/bVwA2y3doVD6S3wV8

Het is van belang dat je je aanmeldt als je hoopt te komen. Dit in verband met het regelen van eten en het maken van de workshopindeling. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 14 februari!

Met vriendelijke groet,
De SymposiumCie 2020

Jeannelle Veldhuijzen
Theunis Reitsma
Francine Hoogenhout
Nathan van Beek

P.S. Op het Symposium zal ook weer een boekentafel aanwezig zijn. Via deze tafel kunnen jullie boeken kopen met 10% korting op de normale prijs. Het doel van deze tafel is om meer verdieping te bewerkstelligen. Door het verkopen van boeken willen we stimuleren dat de leden van Solidamentum meer gaan lezen en zich zo verder verdiepen. Dus loop deze avond gerust even langs om te kijken of er iets interessants bij ligt! Betalen kan contant, met een tikkie of (achteraf) per bank.

De lijst met boeken die op de boekentafel komen te liggen zal met de herinneringsmail worden toegestuurd. Dan kun je alvast kijken of er wat voor je tussen zit.