Welkom!

Wil je een studententijd vol met bezinning, verdieping en ontwikkeling? Wil je vrienden maken voor het leven? Denk je erover na om dit via een studentenvereniging te bereiken? Kom dan een keer kijken bij Solidamentum! Op deze pagina vind je informatie over onze vereniging die voor alle drie de kringen (Gouda, Ede en Zwolle) geldt.

Vrijwel alle activiteiten binnen Solidamentum zijn open activiteiten, dus zowel door leden als belangstellenden te bezoeken. Hierbij is het mogelijk jouw gegevens achter te laten, zodat jij op de hoogte gehouden kan worden over de activiteiten binnen Solidamentum.

Wanneer jij enthousiast geworden bent en lid wilt worden van Solidamentum, kun je een inschrijfformulier invullen. Na invullen van dit formulier ben je als aspirant-lid verbonden aan onze vereniging. Als aspirant-lid heb je nog niet dezelfde rechten als een lid, zo kun je bijvoorbeeld nog niet deelnemen aan stemmingen op vergaderingen.

Voor jou als aspirant-lid worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals de informele en formele aspirant-ledenavond. Deze avonden zijn bedoeld om jou wegwijs te maken binnen de studentenvereniging en om in contact te komen met de andere (aspirant-) leden. Verder volg je, als aspirant-lid, een studiekring en ben je welkom op alle kringavonden en andere activiteiten.

Aan het begin van ieder kalenderjaar wordt er een New Years Meeting georganiseerd, wat door onze leden wordt gezien als een hoogtepunt. Op deze avond krijgen de aspirant-leden de acta uitgereikt (lidmaatschapsbewijs) waarna zij volwaardig lid zijn van Solidamentum.

Als lid van Solidamentum kun je naast je deelname aan alle activiteiten ook je stem uitbrengen op de vergaderingen en commissielid worden van uiteenlopende commissies, om op deze manier jouw steentje bij te dragen aan de organisatie van de vereniging. Verder zijn er ook mogelijkheden om je als bestuurslid in te zetten voor de vereniging. Als lid, commissielid of als bestuurslid ontwikkel je allerlei vaardigheden en doe je allerlei ervaringen op die je kunt gebruiken in je verdere carrière.

Wat moet de onvergetelijke studententijd die dat oplevert wel niet kosten, zal je misschien denken. Gelukkig niet veel, want onze contributie is helemaal studentenproof: slechts €50,- per jaar.

Naast alle activiteiten die jij als belangstellende kunt bezoeken, zijn er ook speciale introductiedagen voor belangstellenden. De introductiedagen van studiejaar 2020-2021 komen er weer aan. Kijk snel op de deze pagina voor meer informatie en we zien je dan!

 

Blog

Af en toe worden er door leden blogs geschreven over mooie ervaringen of anekdotes die Solidamentum hen heeft opgeleverd. Je kunt ze hieronder vinden.

Tomatensoep

Op Solidamentum hoor je zo nu en dan bijzondere vragen langskomen. Vragen als ‘met welke theesmaak identificeer jij jezelf?’ Dit keer de vraag: 'Welk ingrediënt uit een heerlijk en divers tomatensoepje is volgens jou het beste?' Sommigen zullen misschien direct voor...

Lees meer

Soli dit, Soli dat

Soli dit, Soli dat, Soli zus, Soli zo…..Heel wat keren per week is het woord Soli te horen bij ons thuis aan tafel. Niet omdat er veel uit ons gezin op Solidamentum zitten, nee, omdat ik altijd zo vol ben van het reilen en zeilen van de vereniging....

Lees meer

Het nuttige met het aangename verenigen

Het nuttige met het aangename verenigen. Je wilt iets leuks gaan doen, maar eigenlijk moet er nog iets af. Eerst moet die vervelende opdracht voor school nog ingeleverd worden, je ouders hebben je net gevraagd of je nog even wat wil wegbrengen, etc. Het...

Lees meer

Solidamentum is de plek waar vriendschap én verdieping samenkomen. Naast dat het altijd gezellig is, vind ik ook de bezinning erg waardevol!

Jacoline

Lid

Meer weten?

Geef hier vrijblijvend je naam en emailadres op om op de hoogte te blijven van al onze activiteiten!