Blader maar eens een stapel visitekaartjes door en je zult zeker veel verschillen zien. Het ene visitekaartje is gemaakt van metaal, het andere visitekaartje van hout. En als ze qua materiaal niet verschillen, dan wel qua vorm of drukwerk. Het ene visitekaartje is donker en heeft een strakke look, het andere visitekaartje is kleurrijk en creatief ingericht. Met al deze verschillen proberen organisaties zich te onderscheiden en op een originele manier te laten zien wie zij zijn. Hoe is het visitekaartje van Solidamentum dan te kenmerken?

 

Mond-tot-mondreclame

Ons visitekaartje zijn de (aspirant-)leden, begunstigers en verdere betrokkenen van Solidamentum. Ieder jaar wordt via een enquête aan de nieuwe leden gevraagd hoe zij op Solidamentum zijn gekomen. En wat springt er ook dit jaar weer uit? De mond-tot-mondreclame. Of Solidamentum nu door een ouder, broer/zus, vriend/vriendin of kennis wordt aangekaart, de mond-tot-mondreclame blijkt toch altijd nog beter te werken dan alle presentaties op middelbare scholen, advertenties en artikelen bij elkaar. De leden zijn dus ons visitekaartje!

Een levend mozaïek

Ons visitekaartje is een levend mozaïek. Elke betrokkene is een apart steentje hiervan. Een vierkante persoonlijkheid met een voorkeur voor een strak georganiseerd bestuur; een zigzagvormige persoonlijkheid met de meest excentrieke ideeën en een driehoekige persoonlijkheid met een ongekende ambitie: het is allemaal op Solidamentum te vinden. Qua kleuren is de een wat groener georiënteerd (de kleur van kring Gouda), de ander zit meer aan de rode kant van het spectrum (kringkleur Ede) en een derde neigt meer naar paars (kringkleur Zwolle). Toch worden wij bij elkaar gehouden door dezelfde kaders van de mozaïek: ten eerste de grondslag die gefundeerd is op de Bijbel en de Drie Formulieren van Enigheid. Ten tweede onze gedeelde weerstand tegen een al te studentikoze cultuur waar jasje-dasje, vele verplichtingen en Latijnse termen de boventoon voeren. Ten derde onze doelen van een studentenvereniging: vriendschap en bezinning. Dit levende mozaïek is wat Solidamentum kenmerkt; dit levende mozaïek draagt de naam Solidamentum: middel om vast te maken. Vast aan elkaar, maar vooral vast aan de grondslag.

 

Spreekt jou deze verbinding met de grondslag en met medestudenten aan? Neem dan zeker eens een kijkje op onze activiteiten en ontdek hoe Solidamentum jouw studententijd verrijkt. Kom bijvoorbeeld naar een lezing (kringavond), muziekavond, informele avond of studiekringavond, keus genoeg!

Kom je sfeer proeven?

Van harte welkom op een van de onderstaande activiteiten. Ben je benieuwd naar de volledige agenda? Klik dan hier.

 

Kring Ede

Datum:            22 april 2022

Locatie:           Dr. C. Steenblokschool, Veenendaal

Activiteit:         Lezing (Open Avond) door Dr. L.D. van Klinken

Onderwerp:     Worden als een kind – Wat is de plaats van je geweten als gids op je levensreis?

 

Kring Gouda

Datum:            19 april 2022

Locatie:           Kerkzaal van Gereformeerde Gemeente in Nederland, Gouda Stationsplein

Activiteit:         Lezing (Open Avond) door Ds. C. Sonnevelt

Onderwerp:     Een veelkleurig Koninkrijk – Een wereld van culturen, één Koninkrijk

 

Kring Zwolle

Datum:            21 april 2022

Locatie:           Nog onbekend

Activiteit:         Informele Avond

 

Volg je ons al?

Wil je digitaal al een beetje sfeer proeven? Klik dan hieronder om naar onze socials te gaan.