Introductie

Studeren, dat is investeren in je toekomst. Maar je studententijd is nog veel meer dan alleen je studie! Het is juist ook een tijd waarin je jezelf vormt en waarin je nadenkt over geloof en over de maatschappij. Het is een tijd waarin ook waardevolle vriendschappen belangrijk zijn.

Als je een christelijke student bent, wil Solidamentum kring Ede je een plek bieden voor deze vriendschappen en voor verdieping tijdens je studie, waar je je hele leven wat aan hebt.

Ongeveer 65 enthousiaste studenten zijn lid van kring Ede. Ze komen uit de wijde omgeving van Ede en studeren aan allerlei hogescholen en universiteiten, zoals de Christelijke Hogeschool Ede, de Driestar hogeschool, Technische Universiteit Delft, etc. Dit zorgt ervoor dat we een gevarieerde, gezellige groep zijn. Je bent van harte welkom om eens sfeer te komen proeven op onze kring!

Kom daarom gerust eens langs bij een van onze activiteiten (zie jaarplanning). Het is dé manier om erachter te komen wat je mist!

Activiteiten

De kernactiviteiten van onze kring zijn kringavonden, studiekringen en informele activiteiten.

 

  Kringavonden

We nodigen iedere drie à vier weken een spreker uit om voor ons een lezing te houden over een van de onderwerpen uit het jaarthema. Tijdens het tweede gedeelte van de kringavond wordt er in groepjes dieper op het onderwerp ingegaan, vaak aan de hand van stellingen. De avond wordt afgesloten met een plenaire bespreking en er is mogelijkheid om vragen aan de spreker te stellen.

Zo geven kringavonden je de gelegenheid om je te verdiepen in, en een mening te vormen over dogmatische, ethische en sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Tijdens de pauze en na afloop kun je gezellig met iedereen (bij)kletsen.

De indeling van een gemiddelde kringavond ziet er als volgt uit:

19.15 uur Inloop
19.30 uur Opening
19.45 uur Lezing
20.30 uur Pauze
21.00 uur Bespreking in groepjes
21.30 uur Plenaire bespreking
22.00 uur Sluiting

Voorafgaand aan een aantal avonden in het jaar is er een maaltijd, deze begint om 18:00 uur

 

  Informele activiteiten

Informele activiteiten benadrukken het vriendschappelijke karakter van onze kring. Op een informele avond doen we bijvoorbeeld een spel, of organiseren we een (sportieve) activiteit. Deze activiteiten zijn heel divers en voor iedereen toegankelijk. Zo hebben we ieder jaar onder andere een kerstmuziekavond waarop we met elkaar musiceren, de New Year’s Meeting waarop nieuwe leden hun bewijs van lidmaatschap in ontvangst nemen en de afsluitende barbecue aan het eind van het kringjaar.

 

  Studiekringen

Studiekringen bieden je de mogelijkheid om je extra te verdiepen in dogmatische en ethische onderwerpen. Je komt om de drie à vier weken met een groepje van vijf tot tien leden bij elkaar. Ook in het kringjaar 2023-2024 is het mogelijk om je in te schrijven voor verschillende studiekringen. Speciaal voor nieuwe leden is er een praktisch ingerichte studiekring over de Dordtse Leerregels. Daarnaast zijn er meerdere studiekringen met dogmatische en/of ethische thema’s waaraan je deel kunt nemen.

Bestuur en mentoren

Voorzitter Wander Heij
Secretaris Rosanne van Laar
Penningmeester Gert van Lagen
Commissiefunctionaris Marjolein ten Hove
PR- en Promotiefunctionaris Lydia van den Brink
PR- en Promotiefunctionaris Willianne van de Haar
Vertegenwoordiger landelijk bestuur Elbert de Korte
Kringmentor Dhr. C. Hoogeveen
Kringmentor Drs. E.R. Nieuwenhuis

 

Kennismaken

Heb je een vraag, of wil je meer weten over kring Ede? Dan kun je twee dingen doen. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de PR door ze een appje te sturen. Lydia: 06-22986500 of Willianne: 06-57227383 helpen je graag! Maar je kunt ook een van de onderstaande, enthousiaste leden je vraag stellen. Zij willen je graag wegwijs maken binnen de vereniging; klik hieronder op een van hen en vul je e-mailadres of telefoonnummer in, zodat ze contact met je op kunnen nemen. Doe het gerust, want vragen is nooit verkeerd.

Lydia van den Brink 
Hallo daar!
Mijn naam is Lydia van den Brink en ik ben 4e-jaars lid van Solidamentum Ede, daarbij ben ik ook een van de PR- en Promotiedames. Ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin en geniet elke keer weer van de gezelligheid op de avonden. Voor ik op Solidamentum kwam miste ik het praten over bezinnende zaken en nu heb ik al veel mooie gesprekken gehad!
Schroom niet om me vragen te stellen over onze vereniging!

Klik hier voor een kennismaking!
 

Barend de Korte
Hoihoi!
Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website! Solidamentum is wat mij betreft een onmisbaar deel van je studententijd. Maarja, hoe kun je er beter achter komen of Solidamentum echt iets voor je is, dan door gewoon een keer te komen kijken? De ene keer een serieuze, bezinnende lezing, de andere keer een sportieve avond. Maar één ding komt op elke avond terug en dat is gezelligheid!
Ben je benieuwd geworden en wil je graag ontdekken of Solidamentum wat voor je is? Laat snel je gegevens achter en ik neem contact met je op!

 

Klik hier voor een kennismaking!
 

Keertje kijken?

Ben je benieuwd geworden naar Solidamentum? Vind je het ook al zo ingewikkeld dat je niet alleen een studie moet kiezen, maar ook nog of je lid wordt van een studentenvereniging? Dan kunnen we je bij allebei helpen! Meld je hieronder aan voor een meeloopdag en/of avond. Je loopt eerst mee met een studie van jou keuze, waarna je aansluitend een kijkje neemt op een Soli-avond. Zo neem je vast een proefje van het echte studentenleven!

Vul het formulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Inschrijven nieuwsbrief kring Ede

­­­­­­­Geef hier vrijblijvend je naam en e-mailadres op om via de mail op de hoogte te blijven van alle activiteiten van kring Ede!

Jaarthema

Licht in het donker

Stel je staat voor een prachtig schilderij. Je kijkt met je ogen, maar je ziet niets. Er mankeert niets aan je ogen. Ook is er niets mis met het schilderij. Het is echter donker. Je mist licht. Pas wanneer er licht op het schilderij schijnt, zie je hoe prachtig het is.  

In het dagelijks leven zijn we vaak blind voor bepaalde zaken. Je ziet ze niet, omdat ze nooit belicht zijn geweest. Daarom is het nodig dat de vinger gelegd wordt bij zaken die je zelf niet ziet. Door middel van lezingen wordt dit jaar licht gegeven over verschillende onderwerpen. In geestelijk opzicht missen we van nature het Licht en is bij ons de duisternis te vinden. Ook hier zal gedurende het jaar dieper op in worden gegaan door middel van lezingen en Bijbelstudies. 

Voor dit jaar is het jaarthema: ‘Licht in het donker’. We hopen dit thema in meerdere opzichten te belichten. Met elkaar hopen we na te denken over bijvoorbeeld: ‘de verborgenheid van het heelal’ en ‘het volmaaktheidsstreven’. Verder hopen we Bijbelstudies te houden over het Licht. Zo profeteert Jesaja over het Licht dat komen zou en ook in Openbaringen wordt er veel over het licht en het donker gesproken. Daarnaast hopen we een lezing te houden over het geloof. Wat houdt het precies in en wat is het ware geloof?  

Alle lezingen zijn met onderwerp, data, sprekers en overige info te vinden in de jaarplanning hieronder. Wij hopen op een gezegend jaar! 

Tot slot: vragen of opmerkingen zijn van harte welkom. Aarzel niet om contact op te nemen met ede@solidamentum.nl!

Locatie

Voor onze activiteiten hebben we over het algemeen twee vaste locaties. De kringavonden zullen worden gehouden in LooHorst Landscaping B.V., Bruinehorst 36 in Ederveen; informele activiteiten worden gehouden in de kantine van Vaarkamp B.V., Buys Ballotstraat 4 in Ede. Een enkele keer kan dit wijzigen. In de jaarplanning is te zien waar de betreffende activiteiten gehouden worden.

Jaarplanning

Datum/Tijd Activiteit Spreker
19-06-2024
18:00 - 22:00
Afsluitende barbecue Ede
28-06-2024
16:00 - 22:00
Landelijke Afsluitende Avond
30-08-2024
14:30 - 22:00
Introductiedag

Dr. E. G. Bosma
Beïnvloeding door wereldse bronnen? - Thuis voelen in een seculiere wereld