Introductie

Studeren, dat is investeren in je toekomst. Maar je studententijd is nog veel meer dan alleen je studie! Het is juist ook een tijd waarin je jezelf vormt en waarin je nadenkt over geloof en over de maatschappij. Het is een tijd waarin ook waardevolle vriendschappen belangrijk zijn.

Als je een christelijke student bent, wil Solidamentum kring Ede je een plek bieden voor deze vriendschappen en voor verdieping tijdens je studie, waar je je hele leven wat aan hebt.

Ongeveer 50 enthousiaste studenten zijn lid van kring Ede. Ze komen uit de wijde omgeving van Ede en studeren aan allerlei hogescholen en universiteiten. Dit zorgt ervoor dat we een gevarieerde, gezellige groep zijn. Je bent van harte welkom om de gezelligheid op onze kring mee te komen maken.

Kom daarom gerust eens langs bij een van onze activiteiten (zie jaarplanning). Het is dé manier om erachter te komen wat je mist!

    

Activiteiten

De kernactiviteiten van onze kring zijn kringavonden, studiekringen en informele activiteiten.

 

KringavondKringavonden

We nodigen iedere twee weken een spreker uit om voor ons een lezing te houden over een van de onderwerpen uit het jaarthema. Tijdens het tweede gedeelte van de kringavond wordt er in groepjes dieper op het onderwerp ingegaan, vaak aan de hand van stellingen. De avond wordt afgesloten met een plenaire bespreking en er is mogelijkheid om vragen aan de spreker te stellen.

Zo geven kringavonden je de gelegenheid om je te verdiepen in, en een mening te vormen over dogmatische, ethische en sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Tijdens de pauze en na afloop kun je gezellig met iedereen (bij)kletsen.

De indeling van een gemiddelde kringavond ziet er als volgt uit:

19.15 uur Inloop
19.30 uur Opening
19.45 uur Lezing
20.30 uur Pauze
21.00 uur Bespreking in groepjes
21.30 uur Plenaire bespreking
22.00 uur Sluiting

Voorafgaand aan een aantal avonden in het jaar is er een maaltijd, deze begint om 18:00 uur

    

Informele activiteitInformele activiteiten

Informele activiteiten benadrukken het vriendschappelijke karakter van onze kring. Op een informele avond doen we bijvoorbeeld een spel, of organiseren we een (sportieve) activiteit. Deze activiteiten zijn heel divers en voor iedereen toegankelijk. Zo hebben we ieder jaar onder andere een kerstmuziekavond waarop we met elkaar musiceren, de New Year’s Meeting waarop nieuwe leden hun bewijs van lidmaatschap in ontvangst nemen en de afsluitende barbecue aan het eind van het kringjaar.

    

VergaderingStudiekringen

Studiekringen bieden je de mogelijkheid om je extra te verdiepen in dogmatische en ethische onderwerpen. Je komt om de drie à vier weken met een groepje van vijf tot tien leden bij elkaar. Ook voor het kringjaar 2020-2021 mogelijk om je in te schrijven voor verschillende studiekringen. Speciaal voor nieuwe leden is er een praktisch ingerichte studiekring over de Dordtse Leerregels. Daarnaast zijn er meerdere studiekringen met dogmatische en/of ethische thema’s waaraan je deel kunt nemen.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief kring Ede

­­­­­­­Geef hier vrijblijvend je naam en e-mailadres op om via de mail op de hoogte te blijven van alle activiteiten van kring Ede!

Kennismaken

Heb je een vraag, of wil je meer weten over kring Ede? Dan kun je twee dingen doen. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de PR door ze een appje te sturen. Janine: 06-19694956 of Wilke: 06-36065616 helpen je graag! Ook zijn er leden die je graag wegwijs maken binnen de vereniging, dus is er iemand die een vergelijkbare studie doet of die je aanspreekt? Klik hieronder op een van hen en vul je e-mailadres of telefoonnummer in, zodat ze contact met je op kunnen nemen. Doe het gerust, want ze vinden het leuk om je over onze vereniging te vertellen!

Carolien van Kampen 
Hoi! Mijn naam is Carolien van Kampen en sinds september 2020 ben ik in opleiding tot verpleegkundige. Sinds die tijd zit ik, tot mijn grote plezier, ook op Solidamentum. Ik vind het heerlijk om daar met andere studenten te kunnen praten over zowel zinnige als minder zinnige zaken. 

 

Klik hier voor een kennismaking!
 

Nelleke van Tuijl 
Mijn naam is Nelleke van Tuijl, 20 jaar en eerstejaarsstudente Social Work. Solidamentum stond ver van mijn bed, totdat ik de introductiedag bezocht. Ik voelde me meteen thuis en besloot lid te worden. Een keuze waar ik absoluut geen spijt van heb! Ben je benieuwd waarom, neem dan contact op!

 

Klik hier voor een kennismaking!
 

Ruben Winters
Ha! Leuk dat je geïnteresseerd bent! Ik kan je van harte aanraden om lid te worden! Je kunt veel halen uit Solidamentum: nieuwe vriendschappen, opdoen van leuke ervaringen en verdieping in allerlei onderwerpen. Je bent altijd welkom om een keer de sfeer te komen proeven. Meer weten? Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op. Ik hoop je snel eens te zien op Solidamentum!

 

Klik hier voor een kennismaking!
 

Jan de Korte 
Hoi, ik ben Jan de Korte, en als technische student heb ik gemerkt dat gesprekken met mijn medestudenten vooral vakinhoudelijk zijn, en de persoonlijke contacten missen. Dat is iets wat ik op Soli wel vind, dat is een plek waar je vrienden maakt, waar iedereen iedereen kent, waar je verdieping vindt, en er inhoudelijk over het geloof kan worden gesproken. Dus heb je vragen of wil je weten of Soli iets voor je is, vul het formulier in, en ik neem contact met je op.

 

Klik hier voor een kennismaking!
 

blank

Jaarthema

Nos sumus in via  – samen op reis

Waar denk jij aan bij het woord reizen? Volgens het woordenboek is de officiële definitie: het trekken van een plaats naar een andere. Heel simpel dus. Maar daarmee is niet alles gezegd. Reizen is namelijk een woord dat we allemaal kennen, maar waar we tegelijk heel verschillende ideeën bij kunnen hebben. Moet je om ‘op reis’ te zijn een lange tijd weg of ver van huis zijn, of ben je ook dagelijks op reis als je je bijvoorbeeld naar school of werk begeeft? Kun je ook reizen zonder te verplaatsen, bijvoorbeeld door te lezen over mensen in andere tijden of op andere plekken? Kan reizen ook zijn: nieuwe dingen ontdekken in je eigen achtertuin? En wat te zeggen van het woord ‘levensreis’?

Je ziet dus dat je aan het woord reizen heel verschillende betekenissen kunt geven en daarnaast zijn er veel belangrijke onderwerpen en vraagstukken aan te verbinden. Tijdens de kringavonden van dit jaar hopen we ons daarom te buigen over bezinningen rond dit thema. Zo lezen we wat de Bijbel zegt over Abrahams reizen en psalm 121, het reislied onder de psalmen. We kijken hoe het staat met onze sociale bewogenheid en hoe wij om moeten gaan met andersdenkende reisgenoten. We leren wat de geschriften van Thomas à Kempis ons vertellen over huisgodsdienst op onze levensweg, en wat de plaats is van stille tijd. We wisselen van gedachten over het omgaan met de aarde tijdens ons verblijf daarop en de verspreiding van het Evangelie daarover. We denken na over de betrouwbaarheid van ons geweten als gids op onze levensreis. En we reizen terug in de tijd om ons te spiegelen aan kerkvader Ambrosius en te leren over de grote reis van de Pilgrim Fathers. Genoeg diversiteit dus, en we hopen daarbij op mooie en leerzame avonden.

Maar uiteindelijk is de vraag die uit deze onderwerpen telkens naar voren komt gelijk de belangrijkste: waar reis ik heen? Zoals elke wereldbewoner zijn wij vanaf onze geboorte op een reis waar de wijzer van de klok het ritme tikt. Waarvan de routekaart niet beschikbaar is, maar wij in onze gedachten en dromen al een weg uitstippelen en plannen maken om te bouwen aan onze toekomst. En dat mag ook. Zolang we daarbij maar niet vergeten dat er ook eens een eind zal komen aan onze reis en dat de tijd vanaf dat moment zal ophouden. Want ‘wij hebben hier geen blijvende stad, maar wij zoeken de toekomende’ (Heb.:13:14). Het is daarom van het grootste belang dat wij te rade gaan bij de allerbeste Reisgids en ons laten leiden door het kompas van Zijn Woord. Dan alleen ben je verzekerd van een goede vaart en bovenal een behouden aankomst.

Tot slot: vragen zijn van harte welkom. Stuur ze op naar ede@solidamentum.nl.

Bestuur en mentoren

Eerste voorzitter Mark Zwerus
Tweede voorzitter Jan de Korte
Secretaris Henrita van Schothorst
Penningmeester Gijsbert van Tuijl
Commissiefunctionaris Carolien van Kampen
PR- en Promotiefunctionaris Janine Kleijer
PR- en Promotiefunctionaris Wilke Zwerus
Vertegenwoordiger landelijk bestuur Nathan van Beek
Kringmentor Dhr. C. Hoogeveen
Kringmentor Drs. E.R. Nieuwenhuis

 

Locatie

De locatie waarop onze kringavonden worden gehouden is de kantine van Vaarkamp B.V., Buys Ballotstraat 4, Ede.

Jaarplanning

Datum/Tijd Activiteit Spreker
27-05-2022
Hele dag
Kringexcursie Ede
09-06-2022
19:30 - 22:00
Algemene Ledenvergadering Ede
Dr. C. Steenblokschool, Veenendaal
15-06-2022
18:00 - 22:00
Afsluitende barbecue Ede
24-06-2022
16:30 - 22:00
Landelijke afsluitende avond