Introductie

Lid worden van een studentenvereniging is dé manier om je studententijd meerwaarde te geven en je goed voor te bereiden op je werkzame leven. Daarom ben je van harte welkom bij ons in Zwolle. Bezinning en vriendschap zijn de basis van onze kring. Met elkaar denken we na over allerlei onderwerpen en daarnaast is er veel ruimte voor gesprek en gezelligheid.

Kring Zwolle is een relatief kleine groep met ongeveer 30 studenten van verschillende scholen. Zo komen er studenten van het Windesheim, Hogeschool Viaa, Hogeschool Saxion, Rijksuniversiteit Groningen en Nyenrode Business Universiteit.

Lijkt het je leuk om een keertje te kijken bij ons, kom gerust eens langs om de sfeer te proeven! We hopen dat we jou binnenkort als lid van Solidamentum kring Zwolle mogen verwelkomen!

Activiteiten

Tijdens het verenigingsjaar zijn er verschillende activiteiten.

KringavondKringavonden

Elke 2 á 3 weken hebben we een kringavond. De planning voor die avonden is zo ongeveer als volgt: Om 18:00 uur is er de mogelijkheid om te komen eten. Dit is altijd een waardevol begin van de avond. Vanaf 19.00 uur is er inloop, voordat de formele avond om 19.30 uur begint.

De avond begint met een opening en aansluitend wordt er een lezing gehouden. Gedurende het jaar worden er in totaal 10 lezingen verzorgd door zowel externe als interne sprekers. Het overzicht van de lezingen kun je hieronder vinden in de jaarplanning. De lezing duurt tot ongeveer 20.30 uur. Daarna is er pauze tot 21.00 uur.

Na de pauze gaan we in groepjes uit elkaar om de stellingen en vragen te bespreken. Vervolgens wordt de avond met een plenaire discussie of bespreking van de stellingen en vragen afgerond. Rond 22.00 uur sluiten we de avond, waarna we nog even gezellig borrelen.

Informele activiteit Informele avonden

Naast de formele kringavonden hebben we ook vier informele avonden, waarop we bijvoorbeeld met elkaar een spel doen. Verder is er altijd de kringexcursie en aan het begin van het nieuwe jaar de New Year’s Meeting.

Vergadering Studiekringen

Tijdens studiekringen bespreken we met een kleine groep leden een thema, boek of Bijbelgedeelte, bijvoorbeeld de Christenreis van John Bunyan, de Nederlandse Geloofsbelijdenis of het Bijbelboek Spreuken. Voor de aspirant-leden is er de Dordtse Leerregels-kring. Het onderwerp van de andere studiekring(en) wordt in onderling overleg bepaald.

Bestuur en mentoren

Voorzitter: Theunis Reitsma
Secretaris: Gerja den Uijl
Penningmeester: Willem Schouten
LB-vertegenwoordiger: Jeannelle Veldhuijzen
Commissiefunctionaris: Meike Schilder
PR- en Promotiefunctionaris: Jaap Driessen
PR- en Promotiefunctionaris: Martine Nederlof
Kringmentor: dhr. B.J. van den Belt
Kringmentor: dhr. J. van den Broek

Jaarthema

Elk jaar wordt er een jaarthema vastgesteld en in verschillende lezingen hopen we hierover na te denken. Maar aangezien de onderwerpen van dit kringjaar nogal uiteenlopen, zoals ‘verslaving, ‘medische ethiek’, ‘occultisme’ en ‘het Hooglied van Salomo’ is er dit jaar geen jaarthema.

Alle lezingen kenmerken zich door de wijze lessen die we krijgen vanuit Gods Woord en hoe we daaruit geestelijk en praktisch toegerust mogen worden om als christenen in deze wereld te leven.

Alle verdere onderwerpen en de sprekers van de avonden staan in de jaarplanning uitgewerkt.

 

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Inschrijven nieuwsbrief kring Zwolle

* verplicht

Locatie

De vergaderlocatie is de Eliëzer- en Obadjaschool in Zwolle, Hasselterdijk 33 (8043 PD).

Eliëzer en Obadjaschool

Jaarplanning

Datum/Tijd Activiteit Spreker
21-05-2021
19:30
Landelijke Muziek Avond
03-06-2021
19:30 - 22:00
Kringavond

Ds. C.L. Onderdelinden
Occultisme

17-06-2021
19:30 - 22:00
Afsluitende avond
25-06-2021
19:30 - 22:00
Landelijke afsluitende avond

-

09-07-2021
19:30 - 22:00
Landelijke Informele Avond