Lid worden

Je hebt vast al het een en ander bekeken en gelezen en dan vraag je je af wat die lidmaatschapsprocedure nu precies inhoudt. Dat wordt hier stap voor stap verteld: welkom op de weg naar het Solidamentum-lidmaatschap!

Stap 1: Belangstellende

Dit is waar elke enthousiaste Soliër begint. Je bent namelijk iemand die interesse heeft om zich aan te sluiten bij een studentenvereniging waardoor je idealiter een van de introductiedagen bijwoont. Elke kring organiseert zo’n dag, waarbij er een leuk middagprogramma is om elkaar te leren kennen, en een avondprogramma met een maaltijd en een lezing zoals die ook op kringavonden wordt gehouden. Hier is volop ruimte voor goede gesprekken en hopelijk ervaar je door zo’n dag de meerwaarde van Solidamentum. Als de introductiedagen al zijn geweest, kun je natuurlijk gewoon naar onze andere activiteiten komen om sfeer te proeven en met onze leden te praten.

Stap 2: Aspirant-lid

Misschien bezoek je na de introductiedag nog meer activiteiten, misschien ben je direct overtuigd, maar als je enthousiast bent geworden kun je een inschrijfformulier invullen (verkrijgbaar bij de PR van je kring). Na invullen van dit formulier ben je als aspirant-lid verbonden aan onze vereniging. Als aspirant-lid heb je nog niet dezelfde rechten als een lid, zo kun je bijvoorbeeld nog niet deelnemen aan stemmingen op vergaderingen. Toch heb je wel een paar voorrechten, omdat er speciaal voor aspirant-leden activiteiten worden georganiseerd, zoals de informele en formele aspirant-ledenavond. Hier word je wegwijs gemaakt binnen de vereniging en leer je andere aspirant-leden beter kennen. Ook onderteken je de grondslag, waarbij je wordt geacht een kort essay over een onderdeel ervan te schrijven. In je eerste jaar volg je daarnaast een studiekring die speciaal gericht is op aspirant-leden.

Stap 3: Volwaardig Soliër!

Deze stappen leiden allemaal tot het hoogtepunt van het jaar: de uitreiking van de Acta Solidandi. Door de uitreiking van dit lidmaatschapsbewijs op de New Year’s Meeting begin januari word je officieel lid. Nu kun je je stem uitbrengen op vergaderingen, je steentje bijdragen in uiteenlopende commissies of misschien zelfs je inzetten in een bestuur. Op deze manier ontwikkel je vaardigheden en doe je ervaringen op die goed van pas komen in je verdere carrière. Kortom: terwijl je je verdiept in wezenlijke zaken, ontplooi je jezelf en bouw je vriendschappen op, wat je studententijd werkelijk onvergetelijk maakt. Van harte welkom op Solidamentum!

Soms heb ik, na uren studeren, even geen zin meer om verder te gaan. Maar na een avondje Soli kan ik er altijd weer tegenaan!

Lieke

Lid