De Soli-weekenden zijn een belangrijk onderdeel van het verenigingsjaar. Meestal worden ze aan het begin van het studiejaar gehouden, zo ook dit jaar. Door corona werden de weekenden van vorig jaar echter aan het eind van het studiejaar gehouden. Een van onze leden heeft een verslagje gemaakt van het vorig weekend van kring Ede dat op 17 juni begon. Lees dit verslagje om alvast in de sfeer te komen voor de aankomende weekenden!

17 juni was het zover! De dag waarop kring Ede zich verzamelde in het dorpje Wetering met een vooruitzicht op een weekend vol vriendschap en bezinning. Van diepgaande discussies tot het spelen van spelletjes tot na middernacht; het heeft allemaal een plek gekregen in dit fantastische, waardevolle weekend:

 

Vrijdag zeventien juni

Een lange, smalle hobbelweg leidde ons naar het mooie, riante vakantiehuis van Soli Ede. Na inspectie en toe-eigening van de slaapkamers werd het weekend ingeluid door gezellig met elkaar wat te drinken. Hierop volgend was het nachtspel aan de beurt. Daarvoor moesten wij in Steenwijk zijn en zo reden wij in het holst van de nacht naar dit mooie plaatsje. Het doel van het nachtspel was in groepjes een heuse misdaad op te lossen. Gewapend met een koffer gevuld met geld en 1 mobiel gingen wij als groepje op pad om het wapen, het motief van de dader en de tijd waarop de misdaad was gepleegd te achterhalen. De wapens waren waterpistolen en bleken enorm handig om andere soli-leden en dronken inwoners van Steenwijk op afstand te houden. Verder kregen we geld toe als wij andere soli-groepjes natspoten. Als zij een tip aan ons vroegen, werd hun portemonnee nog leger. Wij probeerden de dader te achterhalen en zoveel mogelijk geld te behouden. Met heel wat kilometers op de kilometerstand rijker waren wij om half 4 terug bij het huis. Een uur laten wisselden wij de vogels af met het nemen van een ‘nacht’rust.

Zaterdag achttien juni

Een goed begin is het halve werk. Zo ook met het begin van onze zaterdag. Een heerlijke brunch stond voor ons klaar. Het ochtendhumeur vervloog dan ook bij degenen die daar vaak mee te kampen hebben. Rond 2 uur ’s middags was het tijd voor verschillende workshops. Of je nu van muziek, bakken, sport of creativiteit houdt; er waren workshops in allerlei soorten en maten. Zo werden bij de workshop ‘bakken’ twee overheerlijke taarten voor de zondag gemaakt. De workshop ‘sport’ was gericht op het ontdekken van voetbaltalenten. De creatievelingen konden hun ei kwijt op het schildersdoek. Tot slot kon een lied niet ontbreken bij dit weekend; daarom werd deze gecomponeerd door onze muzikanten. ’s Avonds was er tijd voor familiespellen, waar door de hele Soli-familie volop aan werd meegedaan. De competitieve aard van sommige Soliërs kwam hier overduidelijk naar voren.

 

Zondag negentien juni

Zondagochtend gingen wij in Staphorst naar de kerk. Er werd gesproken over de kreupele man die genezen werd; niet door zilver of door goud, maar door Gods Geest. Voor de zondagmiddag was er een Bijbelstudie over Jesaja 59 voorbereid. Discussies kwamen op gang en met vragen gingen wij ’s avonds naar de kerk. Deze keer gingen wij in Marknesse naar de kerk. Er werd gepreekt over Johannes 16: 5-15. De dominee ging in op het werk van de Heilige Geest. Veel vragen die we hadden, werden beantwoord. Er was een diepe verwondering bij ons allemaal toen we terugwaren in ons vakantiehuis. Gods aanwezigheid mocht gevoeld worden. Samen hebben we psalmen gezongen en de zondag afgesloten.

 

Maandag twintig juni

‘Inpakken en wegwezen’; dat stond voor deze dag op de planning. Waar de een al om half 6 bij het treinstation werd afgezet, reed de volgende om half 12 weg. Iedereen ging met een glimlach op het gezicht en een koffer vol herinneringen het huis uit. Het was een geslaagd weekend waar we weer een half jaar op kunnen teren!