De KMA (kringmuziekavond, een bekend begrip binnen Solidamentum) van Gouda ligt alweer achter ons. Nadat het 2 jaar zonder KMA gedaan moest worden, konden getalenteerde Soliërs hun muziek weer ten gehore brengen. Terugkijkend op deze avond kunnen we wel zeggen dat het een groot succes was. Maar wat was het recept om deze avond tot een succes te maken?

 

Gezelligheid

Om even in de sfeer te blijven: het eerste ingrediënt wat de avond tot een succes maakte, was gezelligheid. De KMA is bij uitstek een geschikte avond om elkaar te zien en te spreken… Dit geldt niet alleen voor studenten, maar ook voor de ouders en belangstellenden die in grote getale aanwezig waren. In de pauze van de afgelopen KMA was er ruim de tijd om gezellig bij te kletsen, wat dan ook naar hartenlust werd gedaan.

Talent

Een ander onmisbaar ingrediënt werd gevormd door de bovengenoemde talenten op de KMA. Want talent, dat is er binnen Soli. Van trompettisten tot violisten en van een hoboïst tot koorzangers; de muzikanten waren in verschillende soorten en smaken te vinden. En wat zou een muziekavond zijn zonder muziek?

Tijdens de avond werden verschillende stukken opgevoerd. Zo zong het Solikoor Soli Voces Aureae onder andere psalm 27 van G. Fauré. Degenen die geen dag voorbij kunnen laten gaan zonder Bach, konden hun hart ophalen aan stukken van deze Duitse componist. Voor personen die minder fan zijn van Bach werden er onder andere stukken van Klaas Jan Mulder en G.F. Händel gespeeld.

Als laatste mogen wij de organisatoren van deze avond niet vergeten worden. Zonder de enthousiaste inzet van de MuCie, onze muziekcommissie, had deze geweldige avond niet plaats kunnen vinden. Gezien het succes van deze KMA, is het zeker een aanrader om de KMA die volgend kringjaar hoopt plaats te vinden, niet te missen. 

Wil jij er nu zeker van zijn dat je erbij bent de volgende keer? Kom dan eens sfeer proeven en word lid van de gezelligste reformatorische vereniging van Nederland! Hoe gaat Solidamentum jouw studententijd verrijken?

Kom je sfeer proeven?

Van harte welkom op onze introductiedagen!

 

Kring Ede

Datum:            26 augustus 2022

Locatie:           Kerkgebouw OGG Ede

Activiteit:         Introductiedag en lezing

Onderwerp:     Dan zult gij waarlijk vrij zijn – Ir. C. Stoffer

 

Kring Gouda

Datum:            23 augustus 2022

Locatie:           Kerkzaal van Gereformeerde Gemeente in Nederland, Gouda Stationsplein

Activiteit:         Introductiedag en lezing

Onderwerp:     Op reis naar Jeruzalem – Ds. B.J. van Boven

 

Kring Zwolle

Datum:            25 augustus 2022

Locatie:           Eliezer- en Obadjaschool, Zwolle

Activiteit:         Introductiedag en lezing

Onderwerp:    Thomas a Kempis en de moderne devotie

 

Volg je ons al?

Wil je digitaal al een beetje sfeer proeven? Klik dan hieronder om naar onze socials te gaan.