Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
19-09-2024
19:30 - 22:00

Locatie
Eliëzer- en Obadjaschool

Categorieën


“Paulus (…) aan Titus, mijn oprechten zoon naar het gemeen geloof: Genade, barmhartigheid, vrede zij u van God den Vader en den Heere Jezus Christus, onzen Zaligmaker” (Titus 1:4-5).

Paulus noemt Titus vaak in zijn andere brieven, waaronder in 2 Korinthe 8, waar hij Paulus’ metgezel en medearbeider wordt genoemd. In de brieven lezen we dat Titus meerdere keren met Paulus is meegereisd, en ook gezonden is naar Korinthe, Dalmatië en later naar Kreta. Op dit eiland heeft Paulus hem achtergelaten om orde te brengen in de kerken. In de brief aan Titus geeft Paulus instructies over kerkelijke leiding, het verwerpen van dwalingen en het hebben van een christelijke levenswandel.

Over dit laatste onderwerp, dat het midden vormt van de brief, schrijft Paulus: “de zaligmakende genade Gods (…) onderwijst ons dat wij (…) matiglijk en rechtvaardiglijk en godzaliglijk leven zouden in deze tegenwoordige wereld” (Titus 2:12). Die ‘tegenwoordige wereld’ bestond op Kreta uit leugen, geweld en luiheid (vergelijk Titus 1:12). Ook in onze ‘tegenwoordige wereld’ wordt weinig rekening gehouden met christelijke normen en waarden. Daarom zijn de vermaningen van Paulus ook vandaag de dag nog relevant.

Klik hier om je aan te melden voor deze kringavond!