Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
15-05-2025
19:30 - 22:00

Locatie
Eliëzer- en Obadjaschool

Categorieën


We horen het elke zondag wel, zo niet vaker: Lees de Bijbel! God spreekt door Zijn Woord, Hij heeft ons Dit nagelaten tot lering. Maak gebruik van de genademiddelen!

Als studenten die vaak druk zijn met studie en vaak nog een baan ernaast, is het best weleens lastig om tijd te maken om een stukje uit de Bijbel te lezen. Uit gewoonte doen we dit nog wel in de ochtend, bij de drie eetmomenten en in de avond. Als je uit gewoonte leest, lees je niet met alle aandacht. Vaak denk je onder het Bijbellezen nog na wat je erna gaat doen of zit je op de klok te kijken dat je pauze bijna om is. Als je wel de tijd hebt genomen om even een stukje uit de Bijbel te lezen, hoe kun je dat dan goed doen? Hoeveel verzen overdenk je dan? Hoe kun je de details ook opmerken in het kleine stukje? Hoe moet je dan de Bijbel lezen? Hoe zorg je ervoor dat je goed leest wat er staat? Hoe kun je het toepassen op je dagelijkse leven? Kortom: Hoe kun je goed de Bijbel lezen?

‘Die vasthoudt aan het getrouwe woord, dat naar de leer is, opdat hij machtig zij beide om te vermanen door de gezonde leer en om de tegensprekers te wederleggen.’ (Titus 1:9)