Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
29-08-2019
14:30 - 22:00

Locatie
Kerkzaal Stationsplein en benedenzaal Huize Winterdijk

Categorieën


Introductiedag
D.V. 29 augustus hopen we weer de eerste activiteit te hebben van onze kring. Hierbij willen we belangstellenden in een middag en avond laten zien wat Solidamentum inhoudt. Een uitgelezen kans dus voor iedereen die overweegt lid te worden van een studentenvereniging. Zelf als je overweegt geen lid te worden ben je van harte welkom. Je moet toch weten wat je mist?

De introductiedag is een kringactiviteit, maar het is ook hét moment om belangstellenden mee te nemen! Ken je nog meer mensen die belangstelling voor onze vereniging hebben of potentiële leden kunnen zijn? Neem ze vooral mee!

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor de introductiedag via deze link. Voor belangstellenden en aspirant-leden is de maaltijd gratis. Als je meer informatie wilt of vervoer nodig hebt, stuur dan een e-mail naar . Neem gerust een vriend, vriendin of bekende mee naar de introductiedag!

Locaties
Het middagprogramma van de introductiedag zal gehouden worden in de zaal van de GGiN, Stationsplein 17 te Gouda. Het avondgedeelte zal plaatsvinden in de benedenzaal van huize Winterdijk, Winterdijk 8 te Gouda. Er zijn dus twee locaties!

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:
14.30:     Inloop Stationsplein (Stationsplein 17, Gouda)
15.00:     Uitleg dagprogramma en korte kennismakingsspellen
16.15:     Begin maaltijd
17.15:     Spel
18.15:     Eindigen van de maaltijd
18.45:     Richting Winterdijk (Winterdijk 8, Gouda)
19.00:     Inloop leden en belangstellenden voor het avondgedeelte
19.30:     Start avondgedeelte met een lezing door Dhr. G. Slootweg over ‘Brief aan Diognetus’.
20.30:     Presentatie over Solidamentum voor leden en belangstellenden
22.00:     Einde avondgedeelte

Lezing
De titel van de lezing is: Meehuilen of getuigen in de wereldzee? – Lessen uit de brief aan Diognetus. De schrijver van de brief aan Diognetus omschrijft helder hoe de vroegchristelijke kerk getuigde in een maatschappij die tegen hen gekeerd was. Wat de ziel voor het lichaam is, dat zijn de christenen voor de wereld. In deze lezing denken we aan de hand van deze brief na over het leven van een christen in een geseculariseerde maatschappij.