Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
25-08-2021
13:30 - 22:00

Locatie
Kerkzaal Stationsplein

Categorieën


Algemeen

Ga jij studeren aan het WO of HBO en ben je op zoek naar extra verrijking van je studentenleven? Kom dan naar onze introductiedag op D.V. woensdag 25 augustus 2021. De leden van de IntroCie hebben een leuk en afwisselend programma bedacht. Wij vinden het leuk om als kring deze eerste dag van het verenigingsjaar met elkaar én met nieuwe leden en belangstellenden te beginnen. Jij bent daarom ook van harte welkom!

Het programma ziet er als volgt uit:

Het programma ziet er als volgt uit:
13.30 uur: Inloop kerk aan Stationsplein
14.00 uur: Welkomstwoord en uitleg kort kennismakingsspel
14.15 uur: Kort kennismakingsspel
14.45 uur: Uitleg groot spel
15.00 uur: Groot spel
17.30 uur: Begin maaltijd (gratis voor belangstellenden)
18.30 uur: Einde maaltijd
19.00 uur: Inloop leden en belangstellenden voor het avondgedeelte
19.30 uur: Start avondgedeelte met een lezing door Dhr. G. Slootweg over ‘Zoekt eerst het Koninkrijk van God’.
20.30 uur: Presentatie over Solidamentum voor leden en belangstellenden
22.00 uur: Einde avondgedeelte

Je kunt je hier aanmelden voor de introductiedag.

Het middag- en avondprogramma van de introductiedag zullen gehouden worden in de GGiN locatie Stationsplein, Stationsplein 17 te Gouda.

Wij houden de maatregelen vanuit de overheid rondom het coronavirus goed in de gaten. Wij houden jullie op de hoogte over eventuele wijzigingen van de introductiedag.

We hopen je de 25e te ontmoeten! Neem gerust een vriend, vriendin of bekende mee naar de introductiedag!

Zoekt eerst het Koninkrijk van God | De tijd uitkopende, dewijl de dagen boos zijn

Ons hele leven wordt beheerst door de tijd. We hebben het druk, leven van deadline naar deadline en proberen nog zoveel mogelijk naast onze dagelijkse verplichtingen te doen. Tijdens vakanties proberen we rust te vinden, omdat veel van de dagelijkse verplichtingen dan even wegvallen. Alleen hebben we dan wel weer andere bezigheden waar we druk mee zijn. Tijd kent geen pauze.

Tijd heeft ook invloed op onze leeftijd. Zolang je tijd hebt, wil je vooral genieten. Toch weet iedereen dat de tijd op aarde eenmaal ophoudt. Geen mens kan de invloed van de tijd stoppen, daarvoor moet men almachtig zijn. Dat kan God alleen. Hij staat namelijk bóven tijd en bestaat zonder begin en zonder einde.

Tijd is een schaars goed. Ongeacht wie je bent, de tijd vliegt voorbij. Ook voor degenen die deel mogen uitmaken van het Koninkrijk is tijdsbesteding belangrijk. “Om nu niet meer naar de begeerlijkheden der mensen, maar naar den wil van God, den tijd, die overig is in het vlees, te leven” (1 Petr. 4:2). Daarom is het erg belangrijk om onze tijd op de juiste manier te besteden. We moeten de tijd ‘uitkopen’, zoals Paulus schrijft in Éfeze 5:16. Deze lezing gaat over de praktische invulling daarvan.

De psalmist bidt: “Leer ons alzo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen” (Psalm 90:12). We hopen dat deze lezing daar ook voor gebruikt mag worden.

Sprekersvragen

 1. Wat wordt er bedoeld met “de tijd uitkopen” (Ef. 5:16)?
  • Wat zegt de Bijbel over het begrip ‘tijd’?
  • Hoe moet je deze tekst zien in het licht van de opdracht om te werken (vergelijk bijvoorbeeld met het 4e gebod: 6 dagen zult gij arbeiden…)
 2. Hoe kunnen we als (beginnend) studenten onze tijd verantwoord besteden?
  • Is het verkeerd om een ‘vol’ leven te hebben?
  • Wat is de juiste verhouding tussen ‘de tijd uitkopen’ en ‘rusten’ (vergelijk met Matt. 11:28-30)?
  • Wat is een juiste verhouding tussen stille tijd en tijd voor dagelijkse bezigheden?