Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
28-08-2020
14:30 - 22:00

Locatie
Gereformeerde Gemeente in Nederland te Ederveen

Categorieën


Deze dag hopen we weer de eerste kringavond te hebben. Hierbij willen we belangstellenden in een middag en avond laten zien wat Solidamentum inhoudt. De uitgelezen kans dus, voor iedereen die overweegt lid te worden van een studentenvereniging. Zelfs als je nog niet zeker weet of een studentenvereniging wel wat voor jou is, ben je van harte welkom. Je moet toch weten wat je mist?

Programma
14:30 Inloop
15:00 Middagactiviteit
17:30 Maaltijd
19:30 Begin avondprogramma & lezing

Introductiedag
De introductiedag is een kringactiviteit, maar is ook hét moment om belangstellenden mee te nemen! Ken je nog meer mensen die belangstelling voor onze vereniging hebben of potentiële leden kunnen zijn? Neem ze vooral mee! Meld je hier aan! Tijdens de activiteiten houden we rekening met de geldende maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus.

Middaggedeelte
Het middaggedeelte zal in het teken staan van gezelligheid, en om elkaar beter te leren kennen zullen we enkele spellen doen. Dit zal plaatsvinden in het gebouw ‘De Zicht’, Marktplein 10, Ederveen. Parkeren is mogelijk bij de kerk.

Avondgedeelte (lezing)
Het avondgedeelte hoopt plaats te vinden in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland te Ederveen. De lezing heeft als titel: Amusement. De ondertitel is: Waar besteed jij je vrije tijd aan? Dhr. L. van der Tang hoopt hierover een inleiding te schrijven, waarna we in groepjes uit elkaar gaan om een aantal stellingen te bespreken. Het is een actueel thema waarover veel gesproken is binnen de Gereformeerde gezindte. Ook een onderwerp waar een breed aanbod aan meningen over bestaat. Of we het nu leuk vinden of niet, we krijgen er allemaal mee te maken. Hetzij door sociale media als Facebook, Twitter, YouTube, of door bijv. speelfilms en tv-series. Meer 2020-proof: Netflix, videoland etc. Een bedrijf als Netflix heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen betalende abonnees. Ruim 3,3 miljoen in Nederland. Bedenk daarbij dat veel mensen hun account delen, en er dus veel meer mensen toegang hebben tot Netflix.
Door de diversen meningen is het een onderwerp waar ook niet één duidelijk visie over bestaat. Bij abortus is het in de Gereformeerde gezindte geen vraag wat wij daarvan moeten vinden. De vraag is eerder hoe we dit aan de wereld kunnen uitleggen.
  

We hopen je D.V. 28 augustus te ontmoeten! Neem gerust een vriend, vriendin of bekende mee naar de introductiedag!

Voorbereidingsmateriaal voor de lezing kan je hier vinden.