Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
30-08-2024
14:30 - 22:00

Locatie
LooHorst Landscaping B.V.

Categorieën


Wat leuk dat je een kijkje neemt op deze pagina! Hier kun je meer informatie vinden over de introductiedag van kring Ede. De introductiedag wordt gehouden op D.V. 30 augustus 2024. Of je nu al studeert of gaat studeren, we nodigen je van harte uit om hierbij te zijn! De introductiedag is dé manier op kennis te maken met zowel de formele als de informele activiteiten van Solidamentum Ede. Ook als je nog niet van plan bent om lid te worden ben je welkom om de sfeer te komen proeven en kennis te maken! Een vriend of vriendin meenemen mag natuurlijk ook altijd!

Het programma ziet er deze dag ongeveer als volgt uit:
14:30 Inloop
15:00 Start spellen
17:30 Maaltijd
18:30 Eindigen maaltijd
19:30 Lezing
22:00 Sluiting

‘S Middags hebben we een informeel gedeelte waarbij we elkaar kunnen leren kennen. Hierbij zullen we beginnen met een kort kennismakingsspel. Daarna volgt een interactief groepsspel waar iedereen fysiek en mentaal zal worden uitgedaagd! In de avond zal dr. E. G. Bosma een lezing houden over Beïnvloeding door wereldse bronnen? – Thuis voelen in een seculiere wereld. Hieronder kun je vast lezen waar deze lezing precies over gaat. De avond vindt plaats in het pand van LooHorst Landscaping, aan de Bruinehorst 36 in Ederveen.

Binnenkort komt hier op de website een link om je aanmelden voor de introductiedag. Wanneer je nog vragen hebt mag je gerust contact met ons opnemen!

 

Beïnvloeding door wereldse bronnen?Thuis voelen in een seculiere wereld

De seculiere wereld is om ons allemaal heen. Of je nu studeert aan een seculiere instelling of niet, we komen er allemaal mee in aanraking. De tijdgeest beïnvloedt ons immers allemaal, maar hoe moeten we hier als christenen tegen over staan?  Laten we daarvoor putten uit de Bijbel. In 1 Johannes 2:16 staat namelijk: ‘Want al wat uit de wereld is, namelijk de begeerlijkheid des vleses en de begeerlijkheid der ogen en de grootsheid des levens, is niet uit de Vader, maar is uit de wereld.’ Toch hebben wij ons niet af te zonderen, maar onze taak waar te nemen. De vraag is in hoeverre we ons thuis kunnen voelen in een seculiere wereld. De seculiere wereld heeft effect op ons allemaal, wij zijn immers ook kinderen van onze tijd. Het postmodern waarheidsrelativisme is bijvoorbeeld wijdverspreid en is overal terug te vinden. In deze lezing gaat het over tot in hoeverre we ons thuis kunnen voelen in een seculiere wereld. 

Sprekersvragen

Dr. E. G. Bosma hoopt deze lezing te geven aan de hand van de volgende vragen die wij hem gesteld hebben:

  1. Wat houdt de moderne tijdgeest in? 
  2. In hoeverre beïnvloedt de (post)moderne, seculiere wereld ons als reformatorische christenen? 
  3. Hoe moeten wij ons gedragen in deze seculiere wereld? 
  4. Op welke punten botsen de (post)moderne opvattingen met de Bijbelse opvattingen? 

Voorbereiding

Je kunt je op de lezing voorbereiden door de volgende bronnen te lezen.