Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
02-02-2021
19:30 - 22:00

Locatie
Kerkzaal Gerbrandyweg

Categorieën


Europese grootspraak | De toekomst van de Europese Unie

Het rommelt in de Europese Unie. De telkens terugkerende verdeeldheid maakt het ontwerpen van oplossingen een onmogelijke opdracht. Ook leidt de bemoeizucht van Brussel in de nationale regelgeving tot irritatie in leden van de EU. Het tragische lot van de pulsvissers is hiervan een pijnlijk voorbeeld. Tenslotte is het de Nederlander die jaarlijks €400-, mag afdragen aan de EU. Het geld dat terugkomt, is significant minder. De Nederlandse regering heeft er niets over te zeggen.

Toch heeft de Europese Unie ook voordelen. Binnen de grenzen van de EU bouwden lidstaten ongekende welvaart op. Daarbij is het investeringsklimaat in de EU gunstig, en kunnen problemen efficiënt op grote schaal worden aangepakt.

Deze lezing gaat dieper in op de voor- en nadelen van de Europese Unie, geeft inzichten over de toekomst van de EU en geeft ook advies hoe we vanuit de Bijbel moeten kijken naar de EU. Om het evenwicht van de voor- en tegenargumenten te bewaken, èn om het lekker spannend te maken, verzorgt niet één, maar verzorgen twee sprekers de lezing. Uiteraard is de ene spreker voor de EU, en de andere tegen.

 

Vragen/stellingen
  1. De ontwikkeling van de Europese Unie
    • Wat is de geschiedenis van de Europese Unie?
    • Hoe lijkt de Europese Unie zich te ontwikkelen?
  2. Gods Woord over de Europese Unie
    • Welke rol speelt de Europese Unie op ethisch gebied?
    • Wat is een christelijke visie op de Europese Unie?