Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
29-05-2020
19:30 - 22:00

Categorieën


Op D.V. vrijdag 29 mei 2020 stond er een kringavond gepland waarop dr. R. Seldenrijk met ons na hoopte te denken over ‘Volmaaktheidsstreven’. Door de huidige regels en omstandigheden kunnen we deze avond helaas niet fysiek bij elkaar komen. We hebben echter ontdekt dat het wél goed mogelijk is om dit soort kringavonden digitaal door te laten gaan! Zo kan een deel van de activiteiten van Solidamentum toch doorgang vinden, en kunnen we D.V. 29 mei nog steeds de lezing van dr. R. Seldenrijk volgen.

Meer informatie over het onderwerp en de lezing is onderaan deze pagina te vinden

Een digitale kringavond van Solidamentum Ede ziet er als volgt uit: Allereerst meld je je aan via de link onderaan dit bericht. Vervolgens krijg je een aantal stellingen, die je in kleine groepjes met andere studenten bespreekt. Dit gebeurt voorafgaand aan de avond, op het moment dat jullie het best uitkomt, en op de manier die jullie het fijnst vinden. De globale tijdsplanning van de avond zelf is ongeveer als volgt:

20:00 Opening
20:15 Lezing
21:00 Pauze
21:10 Vragenronde
21:30 Sluiting

Voor belangstellenden
Ben je geen lid van Solidamentum Ede, maar wil je wel graag meeluisteren of een keer kennismaken? Dan ben je natuurlijk van harte welkom om de hele avond of een deel ervan bij te wonen. Zet bij je aanmelding voor de avond dat je belangstellende bent, dan houden wij daar rekening mee. We nemen contact met je op via het mailadres dat je achterlaat. Hoewel digitaal natuurlijk niet de ideale manier is om kennis te maken met ons, hopen we dat je zo toch een idee krijgt van wat (een deel van) ons verenigingsleven inhoudt. En heb je nog vragen? Die kun je altijd mailen naar

Via de link hieronder kun je je aanmelden voor de verschillende onderdelen. Van harte welkom!

https://forms.gle/BTQGfWzFHr48QhDy9

Het onbereikbare ideaal?

We hopen deze avond samen na te denken over: Volmaaktheidsstreven

Hieronder volgt een korte introductie op het onderwerp.
De mensheid heeft nog nooit gezegd: ‘We hebben ons ideaal verwezenlijkt, we zijn klaar met de ontwikkelingen, de wereld is af.’ En waarschijnlijk beseft men dat dat ook nooit gezegd gaat worden. Toch is er een onverminderde drang naar vervolmaking te bespeuren. Alles moet beter, efficiënter, goedkoper, hedonistischer. De mens wil alles kunnen beheersen. Wat is de achtergrond van het streven naar volmaaktheid en beheersing? En wat kan een christen hierop antwoorden?

Dr. R. Seldenrijk hoopt hierover een inleiding te houden, aan de hand van de volgende vragen die wij hem gesteld hebben:

  1. Welke gevaren zijn er aan het volmaaktheidsstreven verbonden?
  2. Welke geest schuilt er achter het volmaaktheidsstreven?
  3. Hoe is het volmaaktheidsstreven vanuit Bijbels licht te bezien?
  4. Wat is het antwoord van een christen op het volmaaktheidsstreven?

De volgende bronnen kan je gebruiken om je voor te bereiden: