Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
04-10-2019
16:00 - 22:00

Locatie
Jeruzalemkerk

Categorieën


Beste leden van Solidamentum,

Nu het nieuwe seizoen weer is begonnen, komt al snel de landelijke Najaarsvergadering (NJV) er aan. Dit belooft een mooie avond te worden, met een interessante vergadering in een nieuw jasje, aansluitend een heerlijke maaltijd en tot slot een lezing. We hopen als bestuur dat de leden ook het nut inzien van hun aanwezigheid bij en input voor de landelijke vergaderingen. We hopen u allen te zien!

Inloop is om 16:00, er kunnen dan nog andere personen in de Jeruzalemkerk aanwezig zijn in verband met een andere activiteit. De vergadering begint om 16:30, tussendoor hopen we een maaltijd te regelen, waarna de vergadering voortzet. Tot slot hopen we te luisteren naar een lezing door Dhr. B. Bolier.

 

Uitwerking lezing:

Eens was ik een vreemdeling voor God en voor mijn hart.’ Waar voelen we ons thuis? Op sommige plaatsen duurt het niet lang voordat je op je gemak voelt, andere plaatsen duurt het veel langer voordat je geen vreemde meer bent of misschien gebeurt het helemaal niet. Is het zo dat we eerst het koninkrijk wat hierboven is zoeken of hebben we nu ook al wel genoeg te doen?

De eindtijd kan beschreven worden als de periode tussen de uitstorting van de Heilige Geest en de wederkomst. Merken we als christelijke student hier nog iets van?

In deze tijd hebben veel studenten verschillende verplichtingen en activiteiten. Deze combinatie kan ervoor zorgen dat studenten het erg druk hebben. Wat moet ik wel doen en wat niet. Een ander aspect waarmee christelijke studenten te maken hebben is het omgaan met christelijke en niet christelijke medestudenten en docenten. Er is wijsheid nodig om op het goede moment wat te zeggen of juist te zwijgen. Er is er Eén die dit kan en wil geven. ‘En indien iemand van u wijsheid ontbreekt, dat hij ze van God begere, Die een iegelijk mildelijk geeft, en niet verwijt; en zij zal hem gegeven worden.’ (Jak1:5)