Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
26-04-2024
19:30 - 22:00

Locatie
LooHorst Landscaping B.V.

Categorieën


Beroepen uitgelicht | God eren in je beroep en carrière

Wil je weten of een studentenvereniging wat voor je is? Op D.V. 26 april is de open avond van kring Ede, een uitgelezen kans om een kijkje te komen nemen bij onze vereniging! Deze avond hoopt drs. P.J. Verheij een lezing te houden over een Bijbelse visie op je loopbaan en het maken van keuzes hierin. Een introductie op dit thema kun je hieronder lezen. De lezing begint om 19.30 in het pand van Loohorst Landscaping in Ederveen. Je bent van harte welkom!

Het uitzoeken van een passend beroep of beroep bij jou was wellicht een van de moeilijkste keuzes in je leven. Het kan zomaar zijn dat je op dit moment twijfelt of je wel de goede keuze hebt gedaan. Je twijfelt of je wel nuttig genoeg bent voor de maatschappij in de baan die op je wacht. Of je vraagt je af of het beroep wel bij je als persoon past.  

Het doel dat wij als mensen op de aarde zijn, is om God te eren. Hoe doe je dat als je in de horeca werkt en je veel voor het genot van mensen bezig bent? Hoe doe je dat als je werkt als taartenbakker of architect van luxe gebouwen? Dat is toch geen noodzakelijk beroep? Een dokter of leraar lijkt nuttiger, zij geven mensen echt wat mee, zij behoren tot een van de eerste levensbehoeften. Is dat ook zo? En hoe spreekt de Bijbel daarover? Salomo had toch ook een prachtig paleis waar Gods zegen op ruste? En Lydia bleef purperverkoopster na haar bekering. Ondanks dat dit een luxeproduct was. 

In onze tijd lijkt carrière erg belangrijk. Het is onderdeel van je leven. In de tijd van de Bijbel lijkt dat minder het geval. Toch was het toen ook al aanwezig. Denk aan de rijke dwaas. Ook wordt er in de Bijbel vaak opgeroepen om ijverig en vlijtig te zijn. Hoe kun je echter op een gezonde manier met carrière maken omgaan? 

Sprekersvragen
  1. Hoe spreekt de Bijbel over het kiezen van een beroep? 
  2. Wanneer weet je of je het beroep en de baan hebt gekozen die bij je past? Je vindt toch nooit volmaakts? 
  3. Kun je God eren in je beroep als je een beroep kiest in een sector van genot of luxe, hoe dan? 
  4. Welke redenen zijn geoorloofd om carrière te willen maken? 
  5. Moeten we met de keuze van een beroep richten op ons nuttig te willen maken in de maatschappij of doen wat jezelf het leukste vindt? 
Voorbereiding

We raden je aan om ter voorbereiding op de lezing de volgende bronnen door te nemen:

  • Verdouw, N. (2020). Gij dwaas. De Wachter Sions.
  • Labee, Ds. B. (2018). Aardsgezind. Saambinder. 
  • Lukas 12; Spreuken 10