De voorpret begon al weken van tevoren toen er in Solidamentum Kring Gouda een Google Formuliertje werd gedeeld. Het doel? Zoveel mogelijk veilingitems verzamelen voor de grote avond in De Stal in Groot-Ammers. Op deze avond zou er een veiling worden gehouden voor onze sponsorstudent Brigith in Colombia. Een van de Soliërs die met een veilingitem op de proppen kwam, was de auteur van dit stukje. Nee, geen persoonlijk eigendom, maar een activiteit voor vier personen. Samen met haar vriend zouden ze een baksessie met high tea organiseren voor het goede doel.

 

Rennen achter het schaap

Die avond zat de sfeer er goed in. Enthousiast rolde het ene na het andere Soli-lid de auto uit, om zich te voegen bij de jolige menigte in de stal. Het vangen van een ontsnapt schaap deed de sfeer oplaaien tot een ongekend hoogtepunt. Een aantal (mannelijke, natuurlijk) leden rende als dolle honden achter het schaap aan. De poging om het schaap te vangen eindigde voor het arme dier in de sloot. Na een dappere redding ontfermde de baas van het dier zich over het beestje, waarna de rust langzaam weer terugkeerde. De rust was echter van korte duur, want voor rust was deze avond niet bedoeld.

Opbieden

’Eenmaal, andermaal…Verkocht!’’. Deze, voor onze vereniging historische, woorden werden uitgesproken, al dan niet geroepen, door de veilingmeester. Historische woorden, daar deze avond het begin zal zijn van een reeks volgende veilingen. Het ene na het andere veilingitem vloog over de zogenaamde toonbank. Een overnachting bij een toekomstig echtpaar was een van de gewilde items. Of anders een poolavond met hapjes en drankjes: zo gewild, dat het wel tweemaal geveild werd. Vol spanning wachtte ik af of onze baksessie nog enigszins in trek zou zijn, nadat menig Soliër de onderkant van de portemonnee al kon zien. Maar ja, een Soliër zou geen Soliër zijn als hij zich niet zou laten verleiden om tegen een ander op te bieden. Ook onze baksessie ging voor meer dan €50 weg. Sommige items hadden een prachtig verhaal, een genot voor het oor. Maar ook aan het oog werd gedacht, daar er een formidabele demonstratie werd gegeven op het waveboard. Wanneer je niet meer wist tegen wie je nu aan het opbieden was, dan kon het zomaar zijn, dat de veilingmeester zelf zijn bod dwars door de zaal riep. De spanning die de avond met zich meebracht kostte de nodige energie, maar de hoeveelheid eten bracht dat energiepeil gelukkig weer gauw terug op niveau!

Alle inspanningen waren niet voor niets. Die avond is er voor het magnifieke bedrag van €1837 – na enige giften – aan geld binnen gestroomd. Wat mij betreft gaan we daar volgende keer overheen. Want overbieden, dat moet kunnen!

Wil jij er nu zeker van zijn dat je erbij bent de volgende keer? Kom dan eens sfeer proeven en word lid van de gezelligste reformatorische vereniging van Nederland! Hoe gaat Solidamentum jouw studententijd verrijken?

Kom je sfeer proeven?

Van harte welkom op onze introductiedagen!

 

Kring Ede

Datum:            26 augustus 2022

Locatie:           Kerkgebouw OGG Ede

Activiteit:         Introductiedag en lezing

Onderwerp:     Dan zult gij waarlijk vrij zijn – Ir. C. Stoffer

 

Kring Gouda

Datum:            23 augustus 2022

Locatie:           Kerkzaal van Gereformeerde Gemeente in Nederland, Gouda Stationsplein

Activiteit:         Introductiedag en lezing

Onderwerp:     Op reis naar Jeruzalem – Ds. B.J. van Boven

 

Kring Zwolle

Datum:            25 augustus 2022

Locatie:           Eliezer- en Obadjaschool, Zwolle

Activiteit:         Introductiedag en lezing

Onderwerp:    Thomas a Kempis en de moderne devotie

 

Volg je ons al?

Wil je digitaal al een beetje sfeer proeven? Klik dan hieronder om naar onze socials te gaan.