Het begon allemaal met een GoedeDoelenAvond. Normaal zou er dan in samenwerking met stichting Present een horde Soli-leden bij mensen thuis gaan helpen met opknapklussen, maar door corona kon dat niet doorgaan. En wat is dan het alternatief? Op de avond zelf werd er flink nagedacht op wat voor manier onze goede doelenactie dan zou moeten worden vormgegeven. Langzaam maar zeker ontstond er een prachtig plan, waarbij heel kring Gouda betrokken zou worden. Deze opfleuractie, zo werd er besloten, zou talloze mensen blij gaan maken. Lees snel verder hoe!

 

Hyacintjes en kaartjes

“De opzet was heel simpel”, aldus Nienke, die de GoedeDoelenAvond onder andere organiseerde: “Eerst werden de hyacintjes en kaartjes, we noemden het ‘fleur-opjes’, langsgebracht bij de leden. Vervolgens gingen de leden erop uit om de fleur-opjes langs te brengen bij die zieke buurman, die oude mevrouw uit de kerk, een eigen opa of oma of wie dan ook”. Op die manier konden de leden ouderen, zieken, eenzamen en anderen die het wel konden gebruiken een hart onder de riem te steken. Het fleur-opje kon voor een laag bedrag worden gekocht, zodat het uitdelen weinig kostte en vooral heel veel opleverde aan dankbaarheid. En het bleek een daverend succes: in totaal zijn er bijna 250 hyacintjes uitgedeeld, met daarbij een kaartje waarop ‘een hartelijke groet van onze studentenvereniging!’ stond en natuurlijk een leuke groepsfoto van de leden.

Sinaasappels als bedankje

De opfleuractie werd niet alleen door de gevers, maar ook door de ontvangers enorm gewaardeerd. De bedankkaartjes, -belletjes en -mailtjes waren niet van de lucht, en menig ontvanger stuurde trots een foto na van bloeiende hyacinten. Ook de oud-adviseur van Solidamentum werd niet overgeslagen en was blij verrast met het presentje: “Het is alweer jaren geleden dat ik adviseur was, dat jullie nog steeds zo aan me denken deed me heel erg goed. Juist ook in deze ingewikkelde tijd.” De actie pakte al met al verrassend goed uit. “Sommige mensen stonden met tranen in hun ogen of belden nog eens na om hartelijk te bedanken. Een ontvanger stond zelfs de volgende dag met een mandje sinaasappels bij me op de stoep, als bedankje voor het mooie gebaar”, aldus lid Teunis.

De les? Laat een GoedeDoelenAvond nooit verstek gaan, ook al lijkt het niet door te kunnen gaan in de normale vorm, want met een klein beetje inzet kunnen er talloze mensen worden opgefleurd!

 

Keertje kennismaken?

Alle activiteiten van Solidamentum zijn vrij toegankelijk, maar speciaal voor belangstellenden worden er eind augustus introductiedagen georganiseerd. Hier kun je meer informatie lezen en je aanmelden voor een van onderstaande introdagen.

Gouda: D.V. 25-08-2021

Zwolle: D.V. 26-08-2021

Ede: D.V. 27-08-2021

 

Volg ons: